středa 16. ledna 2013

Léčivý dech

Jedná se o pět způsobů dýchání, které se používají jako součást sufíjského léčebého rituálu. Každý jednotlivý typ dechu se prodýchává pětkrát.

 Země

Nadechujeme i vydechujeme nosem. Pociťujte své tělo jako součást země. Nohy vás se zemí spojují a přinášejí zemské vědomí do vašeho těla. Při výdechu zarůstáte do země a při nádechu z ní vyrůstáte. Posilujeme v sobě tyto kvality: sílu, vytrvalost, neměnnost, rozšiřování se.

 Voda

Nadechujeme nosem a vydechujeme ústy. Uvědomujte si tekutiny ve svém těle, krev, mezibuněčné tekutiny. Posilujeme v sobě tyto kvality: ústupnost, obeplouvání překážek, přizpůsobivost, pokrok.

 Oheň

Nadechujeme ústy a vydechujeme nosem. Uvědomujte si energii, chemickou výheň v našem těle. Nadechujeme se centrem Hara ( tělesné těžiště kousek pod pupkem ) a vydechujeme srdečním centrem ( srdeční čakra ). Posilujeme v sobě tyto kvality: síla, magnetismus, odhodlanost, tvořivost, vzestup.

 Vzduch

Nadechujeme i vydechujeme ústy. Prožijte prostornost vašeho těla, kyslík v krvi. Nádech i výdech je v nekonečnosti zakotvené v oblasti vaší hlavy. Posilujeme v sobě tyto kvality: mysl, myšlenky, inspirace, zevnějšek.

 Éter

Nejsubtilnější a nejjemnější způsob jakým dokážete dýchat. Nádech i výdech bývá zpravidla nosem i ústy najednou. Je to zdroj všech způsobů dýchaní. Koncentrujete se na světlo, všeprostupnost, mír, pokoj. Nijak se nepohybujeme. Zjemňujete svůj dech až do té míry, že jej přestanete slyšet a vnímat.

1 komentář:

  1. Le_Meridian Financování Service šel nad rámec svých požadavků, aby mi pomohl s mou konsolidaci dluhu. Byli přátelští, profesionální a absolutní drahokamy pracovat s. Doporučuji každému, kdo hledá úvěr na kontakt. Email..info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740.

    OdpovědětVymazat